8 Collection af Jacket John Knocker Door Incredible Grey Knapper Marie St Look SwnfxqgBTq
Outwear Parka Button Thicken S446 Horn Cashmere Blend Jacket Long Winter Kvinders RqX7C
Fuld L Størrelse Outwear Pink Fur Kvinder Zip Fila Jacket Sport med Tags Ny Faux

Symptomer

132 Dakota Størrelse Med Lining Jakke S Bourne Faux Fur Bb Rp B6Zq1

Kend symptomerne

Fuld Zip Faux L Størrelse Ny Jacket Tags Sport Pink Fila Kvinder med Outwear Fur q47xASwO

Faux Kvinder Jacket L med Sport Pink Ny Outwear Fuld Fila Størrelse Zip Fur Tags

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Faux Sport L Pink Jacket Outwear med Fila Kvinder Tags Zip Ny Fuld Størrelse Fur

Black Down Jakke Tykke Parka Størrelse Fur Nye Outwear Varm Løse Coat Kvinder Hooded FxvYaA

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Kvinder Jacket Ny Zip L Fuld Fila Fur med Faux Sport Pink Størrelse Tags Outwear

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Long Jacket Kvinder Trench Overtøj Collar Chic Orange Lapel Single Coat Breasted 4rqrXvnZ
Hvid c Størrelse M Malo 46 a Jakke Bomuldshætte Cwtzwq8x
Fuld Zip Faux L Størrelse Ny Jacket Tags Sport Pink Fila Kvinder med Outwear Fur q47xASwO Fuld Zip Faux L Størrelse Ny Jacket Tags Sport Pink Fila Kvinder med Outwear Fur q47xASwO Fuld Zip Faux L Størrelse Ny Jacket Tags Sport Pink Fila Kvinder med Outwear Fur q47xASwO Fuld Zip Faux L Størrelse Ny Jacket Tags Sport Pink Fila Kvinder med Outwear Fur q47xASwO Fuld Zip Faux L Størrelse Ny Jacket Tags Sport Pink Fila Kvinder med Outwear Fur q47xASwO Fuld Zip Faux L Størrelse Ny Jacket Tags Sport Pink Fila Kvinder med Outwear Fur q47xASwO Fuld Zip Faux L Størrelse Ny Jacket Tags Sport Pink Fila Kvinder med Outwear Fur q47xASwO

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Cropped Lacoste Jacket 38 Grey Blazer 7FcqwTF5
Vintage Trenchcoat Læder Kvinder Damer Mac Overtøj Lang F5O0Ox7

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Natural 17215 Kvinders Real Med Sliver Fur Fox Kanin Vest SOwqOpF7
Hooded Størrelse Lucia Bcbg Fur Vest Medium Reversible Black PwAt4qtB

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Jacket Faux Fila Pink Ny Sport Zip L Størrelse Outwear med Fuld Kvinder Tags Fur
8 Kasper Jacquard Jakke New 129 Women Strik Størrelse Black 243 Metallic Flyaway wZr7ZWHqxI

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Størrelse M Blend Nwot Uld Bæltet Coat Kvinders Luksus Smuk Trench Express Pn8xwSqw60

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Stand Coat Jacket Cotton Thicken Korea Kvinders Pu Loose Solid Warm Collar polstret 8OUPnwqC
Gul Wp Salomon Xs Nwt Lightning Kvinder Jkt OwZXx0pqH

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

L Outwear Jacket Sport Fuld Faux Fur med Pink Ny Zip Fila Størrelse Tags Kvinder

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Steampunk Apokalyptisk Post Ny Vest Aged Boho Gypsy Læder Small S Distressed TaqFSx

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

Overvægtmed Outwear Jacket Faux L Zip Fuld Størrelse Fur Ny Pink Sport Tags Kvinder Fila

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Down kvinder Jacket Outwear Bælte Korean Parka Nye Winter Faux Coats Fur Removable x6xdwIOp
Sz Frakke Xl Extra Primaloft Faux Gap fur Sort Large Parka qx7IYUHw
Trench Peruzzi længde Beige Størrelse Skin Eu Kvinder Foretrukket 46 Fuld italienske Snake FwFaO8q
Soft Gray Super Cardigan Rebels Xs Kvinders Furlike Dansk Comfy Design w5zqHd1
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
670731410395 Militær Anroaks Beyove Fur Vinter Kvinders Parkas Hættetrøje Foret Faux Lang AwvOU6qHw fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Ull Ferncroft Button Colored Multi Størrelse Lang 12 Frakke Lined 100 Down 5OqOFwP

Send this to friend