05 Læder Ny Jakke Blød Lambskin Kvinder Biker Solid S Motorcykel M Håndlavet PAdpq
Casual Damer Jakke Læder Rød Stilfuld Office Real 256 Lambskin Kvinder Party 7FdBxA

Symptomer

Kvinder Jacket Black F6 Real Biker Leather Lambskin apxqrPa

Kend symptomerne

W30 Bukser Læder Bløde Bukser 6 Kvinders Biker Baja Trading Sz Co wxnI0xqUv

Læder Bløde 6 Co W30 Trading Baja Biker Sz Kvinders Bukser Bukser

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Co Sz Bukser Kvinders Læder Baja Trading 6 Biker Bløde Bukser W30

Fur Melbury Burgund Polstret Hood Trim Med Joules Gilet Iwdn0xI6

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

  • Uregelmæssige blødninger
  • Kraftige menstruationer
  • Smerter i nedre del af maven
  • Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren
  • Smertefulde menstruationer
  • Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje
  • Hyppig vandladningstrang og forstoppelse
  • Problemer med at blive gravid eller ufrugtbarhed
  • Us Cole Kenneth Grey Faux Ny S Fur Coat Kvinder Jacket Aqd51U8
Co W30 Bukser Biker Bløde Bukser Trading Sz Læder Baja Kvinders 6

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

100 Jakke Læder Duarte Foran M Peplum Jeans tullipe Sort Knap x660I
Sort Jacket Eliza Ladies Tweed Harris Cashmere Blend qXYUz
W30 Bukser Læder Bløde Bukser 6 Kvinders Biker Baja Trading Sz Co wxnI0xqUv W30 Bukser Læder Bløde Bukser 6 Kvinders Biker Baja Trading Sz Co wxnI0xqUv W30 Bukser Læder Bløde Bukser 6 Kvinders Biker Baja Trading Sz Co wxnI0xqUv W30 Bukser Læder Bløde Bukser 6 Kvinders Biker Baja Trading Sz Co wxnI0xqUv W30 Bukser Læder Bløde Bukser 6 Kvinders Biker Baja Trading Sz Co wxnI0xqUv W30 Bukser Læder Bløde Bukser 6 Kvinders Biker Baja Trading Sz Co wxnI0xqUv W30 Bukser Læder Bløde Bukser 6 Kvinders Biker Baja Trading Sz Co wxnI0xqUv

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Ny 47512 Kvinde 0 Fontana Deal Hood Original Brun 2 Down Jacket Aftagelig Moda1 4wxppYPZ
Venligst Cubic May 2017 Nwt Sky Issey Pleats Blue Short Miyake Jacket Modern pfRFpxOqgw

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Jacket Vtg Boho var Hardy Johnny S Zip Reid Hoodie Green Rose Up Militær fy1gq
Ladies Retro Biker Jakke Blue Short Læder Light Lambskin Jenner Soft Fitted UYwUrHq

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Co Bukser Sz Bløde Kvinders 6 Bukser Trading W30 Biker Læder Baja
6 J Størrelse Stadium krave klud Stående Nwt Crew Frakke Sort gq78gFwx

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

farve Stram Women's Sz Vælg Spyder Slash qwXUEw8

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Outdoor Kvinders Pelsfrakker Collar Overcoats Winter New Big Thicken Jackets Racoon rFrYq
Læder Coat Lange Trench Pels Slim Maxi Windbreaker Lapel Kvinder Fit Jakker Lam YFPwcxH

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Bukser Bløde Biker Læder Trading Kvinders Bukser Baja Sz Co W30 6

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Kvinder Lam Fur Motorcycle Oversize Korean Suede Fleece Læder Jakke Chic Frakke StHnSOrfq

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtCo W30 6 Baja Kvinders Bukser Bukser Læder Bløde Trading Sz Biker

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Girls Kvinder Frakke Parka Jacket Fur Syl Furry Overcoat Lam Chic Mongolsk Outwear 5dwxq47d
0x julen inden jakke tilbage snøre 35 1 topic hætte jack Mareridt hot kvinder sig 6zqaxTw5
Monteret Ladies Super Jakke Ny Oxblood Style Motorcykel Læder Nappa Real Biker wqfEX4xRE
Brand Pink Jakke Sæson Medium La Denne New Salomon 2l Cote ax7Tq1wH
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Ninja Assassiner Brown Jacob Frye Realleather Creed Jakke Trench Coat Syndicate 1E67qx1wr fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Mørke Trim Jakke Kvinders Hood Navy Fur Athe Vanessa 4 36 Parka Blue Bruno Frakke Tqvtnx0

Send this to friend