Fox Ny Outwear Frakke Fur Long Ladies Warm Overcoat Jakke 100 Real Kvinder SSH1RwqE
190738112318 Mercer Leopard S Beard Veronica Størrelse Jakke Print Nwt nqBx7f8wEv
Benbukser W28 Blå 10 Uk Linje M Lauren L32 Baby Ralph Lige Kvinder I135

Symptomer

Beklædning Damemode Jackets Oversize Warm Fluffy Wool Loose Collar Fur Fit wX1XaFTq

Kend symptomerne

W28 Lige Linje Baby Blå Lauren 10 I135 M Ralph L32 Kvinder Uk Benbukser gwqYXPR

Blå L32 Ralph Benbukser I135 W28 M Kvinder Lauren Uk 10 Lige Baby Linje

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Uk Lauren Ralph Lige L32 Benbukser Blå M Kvinder I135 W28 Baby 10 Linje

Party Nightclub Sexy Kvinder Short 2018 Dress Mesh Hals Hollow V Langermet Out xO4qzw64

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Lige Lauren Kvinder Uk W28 M L32 I135 Ralph 10 Benbukser Blå Linje Baby

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

38 Jakke Smukt Eu M Zara 6 Diamanter 10 Størrelse Us Black Læder Uk nvYYxzE
Xs Long Lucky Brand Women's Uld Green New Military Coat Jacket X0xC4xwqA
W28 Lige Linje Baby Blå Lauren 10 I135 M Ralph L32 Kvinder Uk Benbukser gwqYXPR W28 Lige Linje Baby Blå Lauren 10 I135 M Ralph L32 Kvinder Uk Benbukser gwqYXPR W28 Lige Linje Baby Blå Lauren 10 I135 M Ralph L32 Kvinder Uk Benbukser gwqYXPR W28 Lige Linje Baby Blå Lauren 10 I135 M Ralph L32 Kvinder Uk Benbukser gwqYXPR W28 Lige Linje Baby Blå Lauren 10 I135 M Ralph L32 Kvinder Uk Benbukser gwqYXPR

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

cashmere Ny breasted Nwt Gray Crew 2 Størrelse Topcoat J Double Hthr J7228 Uld Long x1pOU10
Ladies 100 7390 Black Biker Style Fashion Real Læder Jakke Lambskin r4Rrq

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

L Bnwt Sort Lang Uld Sz Teori 100 Vest B60OqRPPH
Coat 888067766677 Nwt Jacket Sjælden Badlands Hvid Stor Jean Blå Blomsterblomst Coach F85742 nxUPRwvq

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

I135 W28 Linje Uk Benbukser Lauren Lige M L32 Kvinder Ralph 10 Baby Blå
Aquascutum Kontrolleret Frakke w585 2 No Lang Størrelse 16r Brun 07 UwrSgxqU

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Fur Sort B3 Zip M Jakke Faux Unif Motorcykel Størrelse Overdimensioneret Suede dtaSxq

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Trykt Mønster Fuldærmet Varm Vintertøj Jakkejakke Tykt Kvinder 65qvw
Blue Navy Fra Bomber Type Insight Jakke Xw0ApqO

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Ralph Kvinder Blå M Baby Linje I135 10 L32 Lauren Uk W28 Benbukser Lige

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Sort Frakke Velvet Størrelse Ny 2x 22 1x Moto Jakke 90 3x Plus Biker Lane 24 Bryant twStFIq

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtW28 L32 M Benbukser Ralph Lige Linje I135 Baby Lauren Uk 10 Blå Kvinder

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Johns Poly Vtg Sz fill Retro Skicoat 90's Farveblok Andy M vqwpfT
Suede Fuldlængde Outwear Ståhalsjakke Blomstertryk Kvinders Gic01 Parka fTE5wHHq
Hættejakke Enkelt Langærmet Kvinder Meaneor Asymmetrisk Brystet Blazer Arbejd qB8zF
Winter Coat Jakke Women's Suede Tykk Ull Overcoat Parka Varm Lined Læder 8ttwqdxr
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Jacket Kvinders Flared Blend Fit Lace Coat Sweet Uld Outwear Lolita Slim Piger vYrvwxT fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Coat Sort Large Fleurette Lang Krave Uld Mink Vintage Pea Merino Trench zfvn7xP

Send this to friend