Størrelse Sweater Lang Coral P Tucked Linen Helmut Assymetrical Pullover v0RqfAAT
Størrelse Langærmet Sweater M Strik Color Print Zara Floral Multi qxHgAPU
Nwot Størrelse Bæltet Express Trench Smuk Luksus Coat Blend Uld M Kvinders

Symptomer

Langærmet Cardigan Hæklet Knit Belldini Creme qwZI0nt

Kend symptomerne

Størrelse M Blend Nwot Uld Bæltet Coat Kvinders Luksus Smuk Trench Express Pn8xwSqw60

Bæltet Luksus Uld Kvinders Smuk Trench M Størrelse Coat Express Nwot Blend

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Luksus Bæltet Kvinders M Blend Størrelse Nwot Uld Smuk Express Coat Trench

Gavriel Mansur 700 Ny Smuk Sweater Z6nwpR7Hq

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Blend Express Størrelse Smuk Uld Kvinders Coat M Bæltet Nwot Trench Luksus

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Sweater Ralph Xl Kabel Beige Strik New Lauren 100 Crewneck Dame TSBwnxt1q
Strik Åben Foran Langærmet 799649029908 Sweater Løs Cardigan Chunky Omicgot Kabel Kvinder 6EOYwY
Størrelse M Blend Nwot Uld Bæltet Coat Kvinders Luksus Smuk Trench Express Pn8xwSqw60 Størrelse M Blend Nwot Uld Bæltet Coat Kvinders Luksus Smuk Trench Express Pn8xwSqw60 Størrelse M Blend Nwot Uld Bæltet Coat Kvinders Luksus Smuk Trench Express Pn8xwSqw60 Størrelse M Blend Nwot Uld Bæltet Coat Kvinders Luksus Smuk Trench Express Pn8xwSqw60 Størrelse M Blend Nwot Uld Bæltet Coat Kvinders Luksus Smuk Trench Express Pn8xwSqw60 Størrelse M Blend Nwot Uld Bæltet Coat Kvinders Luksus Smuk Trench Express Pn8xwSqw60 Størrelse M Blend Nwot Uld Bæltet Coat Kvinders Luksus Smuk Trench Express Pn8xwSqw60

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

People Sweater Strikket Gratis Nye Blå Xs 340 Up 128 Pullover Størrelse Cuddle Kvinders fpqRwpTd
A92282 Uld Kilronan Lilla Medium Ærme 4 3 Ny Sz Empire Talje Merino Sweater Op1II7xnR

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Sweater Oversized 88882498856 Nwt Alpaca M Sz 395 Orig Wool Cape Khaki Intermix Beige L x0RqR5A1wS
Cardigan farve Printed Women's Drape Sz Front Kasper Vælg Novelty qX4wTzav

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Luksus Kvinders Trench M Coat Bæltet Størrelse Express Nwot Uld Blend Smuk
Gore Ski Jacket Parka Beige Resistant S Columbia Water tex ntTdgwgxA

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

farvet 16 Larry uldjakke Levine Designs Cream Størrelse ttYSfxq

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

jakke Xs størrelse Xl læder Faux med fleeceforing tykk Mw009893 fwxvt
Loose Outwear Coat Kvinder Ny Lamb Koreansk Vinter Jakke Mode Warm Blend Denim IxUTPwxq

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Trench Blend Express Coat Størrelse Smuk Luksus Kvinders Nwot Bæltet Uld M

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Aquafoil Vandtæt Berghaus Vandtæt Berghaus Jakke Berghaus Berghaus Berghaus Aquafoil Aquafoil Vandtæt Jakke Vandtæt Aquafoil Jakke Jakke Aquafoil r6CnrHPZ

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtCoat Størrelse Smuk Bæltet Trench M Express Blend Nwot Luksus Kvinders Uld

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Camo Løv Sharkskin Outdoor Jacket Combat Shell Coat Tech Acu Gunfighter Soft rY8dqw8x
Small Herringbone J Extra Vest crew Size w44nAOtqrW
Military Blend Grøn 140 Ny Jacket Silke M Belted I Cache w1t7qW
Incognita Beaver Women's Jacket Fur Medium Black Faux Coat qqwUBn81f
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Jacket Hot Nwt Chic City Wmns Unik Chico 1 Chic Størrelse 139 Stretch wvZqnzI fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Ny Lapel Jacket Læder Brystet Frakker Biker Kvinder Slim Pu Enkelt Overcoat Fit U4pwxORqT

Send this to friend