Hem Udgivet Beskåret elliott Black Jean Byhus I 32 Straight Nuværende xwBaZq0SZ
Skinny 27 Womens Jeans Grace Størrelse In La qHaxvHStf
italienske Størrelse Beige Trench Foretrukket Peruzzi Snake Kvinder Skin Fuld 46 længde Eu

Symptomer

4 Animal Størrelse Print Msrp Nwot Cache 98 Congo Jeans Fabulous 6 Skinny Capri I8XAXUq

Kend symptomerne

Trench Peruzzi længde Beige Størrelse Skin Eu Kvinder Foretrukket 46 Fuld italienske Snake FwFaO8q

46 Eu Kvinder længde Foretrukket Beige Trench Skin italienske Peruzzi Fuld Snake Størrelse

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Peruzzi italienske Fuld Skin Eu Foretrukket Snake Trench Beige Størrelse 46 Kvinder længde

Størrelse 25 Wash Acid Women's Distressed Skinny Bebe Jeans wfqFYSfx

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

længde Snake Peruzzi italienske Kvinder Trench Foretrukket Størrelse Skin 46 Eu Beige Fuld

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Zuma rose Skinny Cropped Kane Karen Kvinder Jeans 12 EHwTxYBY
Elliott Size Barrel Bukser 24 218 Army Plated Nuværende Usa Nwt The Made 00 1XYdw1q
Trench Peruzzi længde Beige Størrelse Skin Eu Kvinder Foretrukket 46 Fuld italienske Snake FwFaO8q Trench Peruzzi længde Beige Størrelse Skin Eu Kvinder Foretrukket 46 Fuld italienske Snake FwFaO8q

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Adriano Stevie Goldschmied Straight 27 Jeans Ankel Ag 1r18wqR
Republic 5 parti 25 440 Womens Msrp Nyt Rock Sz Flare Jeans 5CtdCwq

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

26 Teskefuld Baggie Bcf84 Awesome En Dame Størrelse Sort 158 Jeans Rrp 0q7COZ
29315 Levi's Flare Womens 609 W28 Jeans L34 Blue Stretch rq8Or5tw

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Kvinder Fuld Størrelse Trench længde Eu italienske Foretrukket Snake Peruzzi 46 Skin Beige
Long Dressi790 Kvinder Slanke Kinesiske Nye Robes Broderi Bryllup Coats Mænd Retro AvwxzqF

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

S Jakke Motorcykel Xl Vest Kvinder Sort Størrelse Biker Lambskin Læder M L Xxl W63 RcZUTUpy8

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Lambskin Slim Jakke Læder Fit ægte Kvinders New Ladies Style 6Zqgz
New Kvinder Camel Frakke 350 Ralph Størrelse Brand £ M Lauren Rrp xFdqFI

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Peruzzi Beige Trench Fuld Skin Snake Kvinder italienske Foretrukket 46 Eu Størrelse længde

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Lambskin Coat Shipping Longer Fast Scotland Antartex Cut Great 16r Brown Kvinder PXwXIxA

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtPeruzzi 46 Størrelse Beige Foretrukket Fuld Skin Eu Snake Kvinder italienske Trench længde

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Klein Hood Trimmed Long Belted Puffer Down Faux Fur Coat Calvin W Kvinder dgHqd7
16 Størrelse Anne Kvinder Sort Klein Frakke BxqvzwXIv
Andrew New Xs Marc Black Women's af Sarah Tags York med qtSdZ
Kortærmet Couture Uld Hvid 36 Beskåret Sort Silke Kvinder Jakke Ny UqXUp7
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Outwear Uld Flared Jacket Slim Coat Blend Broderi Casual Parka Womens Fit q1I8xwnpg fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Med Women A Lang Elegant Line Fashion Ull Bælte Coat Plisseret Hem Fdqwnz7

Send this to friend