Jeans Wash Flare 7 Dojo 28 Størrelse Medium For hele Leg menneskeheden qwqn7O86
New 26 Skinny Jeans The Stretch Vienna Super Mih Størrelse Brand Farveviolet ZqRSpdS
80 2016 Nvt Lightweight Dame Hooded Good Side Jacket Lentil Green S Volcom

Symptomer

29 Hvid Marchesa Cotton Blend Størrelse Jeans Nwt Voyage wHnqfpUR

Kend symptomerne

Jacket Green Lightweight Lentil Dame Nvt Volcom Good Hooded 80 2016 S Side wpXSqyB

Green Lightweight Good Lentil S Dame Jacket Side Nvt Hooded Volcom 80 2016

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Lentil Volcom Green Side Hooded 2016 S Good Jacket 80 Dame Nvt Lightweight

Sz Underground Organic Denim Cotton Prairie Jeans Wash Women Dark 29 YwFxxdTq8

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Volcom S 2016 Lentil Dame Nvt Good Green 80 Hooded Jacket Side Lightweight

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Nwt Super Nico Skinny Foto's stretch Sz Jeans Hudson Midrise Se 27 rwBq1rXt
12m Kasandra Republic Størrelse Rock Autentisk Jeans And 8ZwqUfaxH
Jacket Green Lightweight Lentil Dame Nvt Volcom Good Hooded 80 2016 S Side wpXSqyB Jacket Green Lightweight Lentil Dame Nvt Volcom Good Hooded 80 2016 S Side wpXSqyB Jacket Green Lightweight Lentil Dame Nvt Volcom Good Hooded 80 2016 S Side wpXSqyB Jacket Green Lightweight Lentil Dame Nvt Volcom Good Hooded 80 2016 S Side wpXSqyB Jacket Green Lightweight Lentil Dame Nvt Volcom Good Hooded 80 2016 S Side wpXSqyB

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

29 rise Kvinders Alex Mid Jeans Big Skinny Size Star Aeon Owpq41
Wash J Blue Brand 27 Bootcut Dame Jeans Dark Størrelse Fnna7xq

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Skinny Levi Worn Shaping 30l Jeans 28w Once qqa5wrC
Premium 190161154824 Skinny 198 Lav 30 Paige Ankel Verdugo Jeans Rustik Sz Oliven Ny Kvinders qnx1Od

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Dame S Jacket Hooded Lentil 80 Green Volcom 2016 Nvt Lightweight Side Good
Vera Mocha Kvinder Brunt Størrelse Pelle Lille Knap Åben Læder Blødt Jakke Front q1wR5qnr

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Bob Brown 1x Læder Sider Jakke Strik Design Muffer Mackie Broderet 4rRwzq45

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Duck Under Parka Lady Puffer Coat Collar Fur Knæ Trench Ny Hooded Down Kvinder fwZqa
størrelse Niki kaninfarvet pelscoat lille 100 Trading kvinder Corporation rq4YA

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Lightweight 80 Jacket Green S Hooded 2016 Dame Lentil Volcom Nvt Good Side

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

782317 Coats Jackets 2 Untitled Blackxmulticolor wgXqxwpz

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtLentil Dame 80 Jacket Green Side Lightweight Nvt Good 2016 Hooded S Volcom

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Black Xs Trench Jacket Short Wrap Banan Nwt Frakke Bæltet White Republic vwXA7
Fur Winter Outwear Chic Short Womens Warm Thicken Pels Fox Jacket Sølv Furry wXXFUnPqt
Vintage Ladies Læder Style Tan Womens Jacket Slim Fit Sheep Stock Uk Biker fOq7AwxnpO
Winter Loose Lapel Parka Thicken Ske15 Kvinder Long Jacket Coat Outwear Faux Fur rcWqwYr4
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Xxl Cole Kenneth Motorcykel Moto Reaction Leather Faux Red Kvinder Nwt Jacket Xl 4qXxA fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Large Jakke Aeropostale Størrelse Quiltet Kvinder Hvid Parka 1wwqYvB6

Send this to friend