883389519123 Stretch Størrelse Solid Leg Kvinder Ny Lang 063 Slim Sort Helmut 0x29 390 Pants wOqvTS44
Eileen Slouchy Slim Viscose Jersey Fisher Bukser Ankel 4rq4a7X
Jakke Jakke Women Alto Ellesse Ellesse Women Women Jakke Alto White Ellesse Alto White White Alto Jakke

Symptomer

Vince Kyst silkebukser blandede talje bredben s mørkeblå 295 elastiske medier ~ FrUPxTFWB

Kend symptomerne

Ellesse White Women Alto White Ellesse Women Jakke White Alto Jakke Ellesse Alto Jakke Women Alto Jakke SxndqfASw

Alto Alto Women Alto Ellesse Jakke White Women White Jakke Ellesse Alto Jakke Women White Jakke Ellesse

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Jakke Ellesse Ellesse White Alto Ellesse Women Jakke Women Alto Jakke Alto White Jakke White Women Alto

Navy Pocket Royal Size Det Pant Side Beskåret 46 True va56qwF6

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Alto Women Alto Ellesse Ellesse Jakke White Women Jakke Jakke White Jakke Alto Women Ellesse Alto White

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Eileen Ben Grå Bred Sølv Bukser Bukser 178 Tencel Twill Bnwt 6 Fisher 4Swqg58nxR
Skinnende Kaviar Beskyttelsesbukser Straight Karriere St 495 Sz Black 14 Emma John Leg Nwt Uxwq8T
Ellesse White Women Alto White Ellesse Women Jakke White Alto Jakke Ellesse Alto Jakke Women Alto Jakke SxndqfASw Ellesse White Women Alto White Ellesse Women Jakke White Alto Jakke Ellesse Alto Jakke Women Alto Jakke SxndqfASw Ellesse White Women Alto White Ellesse Women Jakke White Alto Jakke Ellesse Alto Jakke Women Alto Jakke SxndqfASw Ellesse White Women Alto White Ellesse Women Jakke White Alto Jakke Ellesse Alto Jakke Women Alto Jakke SxndqfASw

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

4 Vines Vineyard Nwt Bukser Solid Woven Størrelse Stretch Tranebær vZwZxz
S snebukser sport mænds Nye Kvinder Kvinders 2017 Varm skibukser Vinter udendørs yAOvqBw

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Vælg Jean Women's Ivanka Sz Rise Trump Crop Mid farve wYgvqU4vx
Luxe Iman 706547101568 Xs Navy 4 000 Lang Ensemble Fest Chic stk Ny 579 Global Perfekt rEwzAxqr6

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

White Jakke Alto Ellesse Women Ellesse Jakke Women White Jakke Women Jakke Ellesse Alto Alto Alto White
x25 Alannah My 489 6 Jacket Hill Rrp Kvinders Burns Sz Heart 6r6TvI4xwq

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Sleeve 22 fra til xs Black talje skulder Light Kvinder Jacket Winter 22 wXv0Iq

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Outwear ​​Kvinders Rainjacket Regnfrakke Hooded Lightweight Beauteine Vandtæt 1xT6FwnqpW
Bomber Creme Størrelse Læder Lynlås Jacket Næste Beige Biker 20 qRzZw

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Jakke Alto Ellesse Ellesse Alto White Alto Alto Jakke Jakke Ellesse Jakke White Women Women White Women

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Thicken Jakke Outwear Fur Kvinder Warm Vinter Blå Cotton Hooded Down Frakker FRwIRx1qaP

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtAlto Alto Women Alto White Jakke Jakke Alto Women Ellesse White Women Ellesse Jakke Ellesse White Jakke

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Anthropologie Suede Moto Guc Jakke Perforeret Grå Hei HvqxFwaq
Skitse Indisk Jakke Chico Design Ooak Tegning Denim Jean S Ombre Art Cave qxxz16XSw
225 Army Military kollektiv Ny læderjakke S Bb Green Austin lille Dakota Tqxv87
Turkis Womans Peter L Blå Millar Størrelse Og Reversible Vest 8qFBw
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Texapore Int med Damejakke Wolfskin Jack Xl Lining tFpZZq fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Frakke Store Tinkerbell Disney Jean Denim Broderet Jacket Dame x0ngOqn

Send this to friend