Frakke Mink Chic Vinter Fur Luksus Udendørs Varm Parka Ny Ladies Jakke ntxqxw4F
Windbreakers Jakker Læder Lady Knæ Frakker Blonder Hot Længde 5xl Kvinder Slanke OWXfxq0fw

Symptomer

C 8 Størrelse Anne Jakke For Silke Vintage Collections Sequin Umi Crimmins w1qXqnIv

Kend symptomerne

Ægte Luxury Italien S Parfait Jacket m Leather Superb Soft Buttery Black wqW1H6xFWS

m Jacket Parfait Buttery Luxury Black Leather Italien S Superb Ægte Soft

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Ægte Superb Jacket Parfait m Italien Black Buttery Luxury S Soft Leather

Flax New Calvin Nwt Khaki Damehætte Jacket Xs Størrelse Klein Look Down a5XSxwXr

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Parfait Soft Italien Luxury Leather Jacket Buttery Superb Ægte m Black S

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Kvinders Fur Jacket Waistcoat Fluffy Round Long Hot Collar Gilet Vest Hot Fox Mid rFxOwqrB
Nye Petite Kvinders Boucle Metallisk Calvin Tweed 14p Blå Jakke Klein 302 149 5gnpZZqB
Ægte Luxury Italien S Parfait Jacket m Leather Superb Soft Buttery Black wqW1H6xFWS Ægte Luxury Italien S Parfait Jacket m Leather Superb Soft Buttery Black wqW1H6xFWS Ægte Luxury Italien S Parfait Jacket m Leather Superb Soft Buttery Black wqW1H6xFWS Ægte Luxury Italien S Parfait Jacket m Leather Superb Soft Buttery Black wqW1H6xFWS Ægte Luxury Italien S Parfait Jacket m Leather Superb Soft Buttery Black wqW1H6xFWS Ægte Luxury Italien S Parfait Jacket m Leather Superb Soft Buttery Black wqW1H6xFWS Ægte Luxury Italien S Parfait Jacket m Leather Superb Soft Buttery Black wqW1H6xFWS

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Størrelse Jakke Puffer Shawl Xs Krave Bebe q6I7wg7
udsolgt Størrelse Faux L Fur Coat Zara Nwt 8zX00

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Koldt Winter Sild Vejr Varmt Lady Rødt Jacket Tiger Sexy 4pS7T
Kvinder Loose Nye Lazy Frakke To Fall Yh Overcoat Jakke Buttons Chic Parka Sweater qSSpwfdZcx

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Italien Parfait Ægte Luxury Leather Jacket Buttery m Superb S Black Soft
Polstret Quiltet Ny Jakke Puffer 12 Sort Cx010 Millen 40 Fur Frakke Collar Karen qtEfwn

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Ladies Pleated Black Jacket Brando Biker 100 Læder Nappa UUOwZqS

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Metal Vest 10 Iron Rock Jakke Studded 14 Biker Faux Heavy Maiden Uk8 Læder 12 8X864P
Lambskin Læder White Lang Frakke New Fur Real Hooded Michelle Ladies Black Parka xqASZnw80

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Ægte m Luxury Italien Superb Parfait Buttery Leather Jacket S Soft Black

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Bandcollo med i Pelliccia Col Fox Beige Hals Fourrure Pelzkragen qwPSnxf

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtItalien S Parfait Soft Luxury Leather Jacket Superb Black Ægte m Buttery

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Button Skinnende Jeweled Sort 2 Sz John St Nwt 794354921028 Ee5251 Satin Down Aften Jacket IqYtwC0
Kvinder Krystal Mink Vinterparty Luksus X Genguine Jacket Lapel Fur Short Coat PwqWaXd
Vælg Bebe Fashion Sz Outerwear farve Women's Bubble Jacket xTAHqR
Xs Black Jacquard Fitted Det Print 38 Front Mccartney Nwot Stella Jacket Blazer xZO5wvFgqa
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
36 Bacca Bacca Jakke 832183 Jakke Blackxmulticolor 87PYZ fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Lambskin Fashion Style Lucylle Biker Ladies Blå Læder Jakke Casual Designer qwwE0rXT

Send this to friend