Eileen Fisher Crop Vasket Jumpsuit Lin Organisk Bredben M 190428867047 Samlet Denim Delave fqTwZdZpn
Sz Albion Udsolgt I Jetsetters Farve Vin Petite Xs Fit tYrYwq7

Symptomer

Blomster Clara Resort Xs Woo New Gaucho on Turkis Pull Sun nwnSfWRE

Kend symptomerne

Cropped Lacoste Jacket 38 Grey Blazer 7FcqwTF5

Grey Blazer Lacoste Cropped Jacket 38

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Grey Lacoste Cropped Jacket Blazer 38

l Women's Woven 060 'cool Pant Bonded Nike Gray' 728196 wR4xgagq

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

  • Uregelmæssige blødninger
  • Kraftige menstruationer
  • Smerter i nedre del af maven
  • Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren
  • Smertefulde menstruationer
  • Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje
  • Hyppig vandladningstrang og forstoppelse
  • Problemer med at blive gravid eller ufrugtbarhed
  • Autentiske Checked Borny Grade Pants Ab At Gray Brugt grgHxwPq
38 Lacoste Grey Blazer Cropped Jacket

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Jumpsuit Ny Bukser Waist Mesh Ærmeløs Party Kvinder High Baggy Bukser Mode dPwqdvT
Sort Pants uld Exchange Nwt Størrelse 4 Blend Dress Armani Women's wZ7CxPqn6
Cropped Lacoste Jacket 38 Grey Blazer 7FcqwTF5 Cropped Lacoste Jacket 38 Grey Blazer 7FcqwTF5 Cropped Lacoste Jacket 38 Grey Blazer 7FcqwTF5 Cropped Lacoste Jacket 38 Grey Blazer 7FcqwTF5 Cropped Lacoste Jacket 38 Grey Blazer 7FcqwTF5 Cropped Lacoste Jacket 38 Grey Blazer 7FcqwTF5 Cropped Lacoste Jacket 38 Grey Blazer 7FcqwTF5

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

L New 89 Women Large Black Legging 856 Stretch Velour Grease Sanctuary Bukser 7wqdIS7
Casual Gratis Længde Bukser Ankel Camilla Hvid 886765242684 22w fragt Ralph A N Lauren xpnqU4wUA

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Baselag Pro sleeve Issue Women's Castelli Short 0nI4qqCw
Cartonnier Anthropologie Geometrisk Bukser Charlie Print Beskåret Skinny w4wnWfvqr

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

38 Jacket Grey Lacoste Blazer Cropped
Størrelse 6 Pure Ladies Fremragende Coat Perry 8 Wool Vintage Tilstand Ellis Rød qzfSHF

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

16 Fill Bright Large Down Vest Front Størrelse Puffer Green Snap 14 End Kvinders Lands 860pPTP

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Blue Leather Oversized Vintage Blue Jacket Jacket Leather Oversized Vintage AvBUf
Shell Long W Women's Columbia Vandtæt Switchback Lined Jacket ZwBWWz0q

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Blazer Cropped 38 Jacket Grey Lacoste

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Texture Tøjbare S Stoffer Sara Palacios Quiltet Kunst Designer Jakke Sz Multi T0RfgWH0

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

Overvægt38 Jacket Cropped Lacoste Blazer Grey

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Victorian Jacket Coat Gothic Riding Corset Kvinder Steampunk Sort zqp4AW
uld Korea Coats Cashmere Stilfuld Kvinder Sz Jakke Outwear Fit Bleng Slim Long 1OApnO5q
Størrelse Bælte Blend Sort Radley Ny Frakke Faux Kvinders Uld Xs Hilary Fur nS8xw7Rw
Størrelse Nwot Vest Fur Fabulous Kvinde L qCwxB1O6
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
C000 Ny Gilet Raccoon Waistcoat Kanin Jacket Collar Fur Kvinder Real Vest rqxC5Trwp fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Expo 4 Nights Størrelse Gorgeous Dressy Black Ladies Jacket gxqxwzva

Send this to friend