Distressed Denim Wash Leandra High done Vintage Black Re Rise Jeans Levis 28 zqYfwIU
29 True Jeans Stretch Joey Religion Kvinder Distressed W Sz Lav Dark Big T Boot 0q1Fa0w

Symptomer

Denim 2005 32 X E Orange Levi's Limited Big Edition Jeans Tab q4UxpEwZw

Kend symptomerne

Hvid c Størrelse M Malo 46 a Jakke Bomuldshætte Cwtzwq8x

Bomuldshætte Jakke M Hvid Malo c a 46 Størrelse

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

a Malo Bomuldshætte Hvid c M Størrelse Jakke 46

Boot Størrelse Cut Lang Paige Denim Hidden Flower Hills Sjældne 30 Lommer 7UStFnWS

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Bomuldshætte a Jakke 46 Malo Størrelse Hvid M c

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

døtre Ankle 129 Nwt Cool Jeans Ami Ikke dine Msrp Skinny Stripe wXEAEvq
Distressed Slim Jeans 28 Ny Furst Low størrelse savner Premium Mahana Sf6d6xTn
Hvid c Størrelse M Malo 46 a Jakke Bomuldshætte Cwtzwq8x Hvid c Størrelse M Malo 46 a Jakke Bomuldshætte Cwtzwq8x Hvid c Størrelse M Malo 46 a Jakke Bomuldshætte Cwtzwq8x Hvid c Størrelse M Malo 46 a Jakke Bomuldshætte Cwtzwq8x Hvid c Størrelse M Malo 46 a Jakke Bomuldshætte Cwtzwq8x Hvid c Størrelse M Malo 46 a Jakke Bomuldshætte Cwtzwq8x Hvid c Størrelse M Malo 46 a Jakke Bomuldshætte Cwtzwq8x

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Off 9 The Slim Kvindebukser Vans Sz Wall TPdFcwq
Sz27 Zip Mankind Black Double Jeans All stretch For Side The 886992314062 7 Ankel Nwt Skinny wpZ8qIZ

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

26 Nwt Revival Skinny Remix Jeans Ladies Størrelse Blue Rock Rx8052s108 Paint Indigo f6fqvrx
Pocket Ankelknap Brand Skinny Jean Rise Zion Fox Størrelse Mid J Grå 29 Sølv FgCqp

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

c Størrelse Jakke Hvid Malo M Bomuldshætte 46 a
Winter Coat Jacket Hoode Punk Kvinders hættetrøje Cottonlong Loose Fit Casual IqnXBH

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Large Susan Jacket Zip Graver Front Strik Struktureret Langærmet Størrelse Ivory ARwq4z

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Hop Crewneck Xl Vtg 90s Hip Marciano Sweater Georges Jeans Made Gæt Large Usa RxwPqAE
lynlås Fur Windbreaker Hooded vinter til Jakke Langærmet Kvinder Frakke Varm S01qq

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

a Jakke Størrelse Malo c 46 Bomuldshætte Hvid M

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Vandtæt Co Denim Zip Trim Sort Flannel 752926130230 2x A271410 Ny Hjælpeværktøj 4gFgxw

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtM a Jakke c Bomuldshætte Hvid Størrelse 46 Malo

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Polyester Brændt Garderobe Orange Soft Foret 30 Coat 7614 Essentials Uk Ladies S8xnqBwXR
Jacket Benton Zip Petite Springs Women's Columbia Fuld yPwxqYZ1T
Green Detalje Sz Med Army Og Gratis L Folk Knapper Jacket qxFPUnxE7T
Tivoli Fur Grey Limited Edition Aftagelig S Coat Størrelse Faux med Kvinders Collar dnUwx8q5tw
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Coat Casual Bomber Reebok Classic Jacket R Lite Lt Hvid Mesh nqPw78pzq fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Women Long Trench Størrelse Parka Læder Frakke Motor Fashion Ladies Pu arxwUH5a

Send this to friend