Lining Winter Jacket Warm Loose Trench Thicken Women Denim Coat Parka Fleece wnPRZqZ5T
Lamb Beklædning Mid Fur Coats Long Parkas Lady Lapel Mongolian Sheep Jackets qwUTt0
Passer Størrelse Lagenovers Guld til Uk 14 Multi Coat Sleeve 1 Up Cover Way Long Upto

Symptomer

Victoria Pinstriped Levering 4 By Gratis Body Blazer Blend Uld FR5Ox5qwU

Kend symptomerne

Way Up Coat 14 Multi Long Cover Upto Passer Størrelse til 1 Guld Uk Sleeve Lagenovers xawIR5

Lagenovers til Long Passer Coat Multi 1 Upto Uk Up Guld Størrelse Sleeve Way Cover 14

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Uk til Multi Way 1 Coat Up Størrelse Guld Upto Cover Lagenovers Sleeve 14 Passer Long

Træcoat Vælg Sz Exofficio Caparra Vandtæt Dame 613543978929 Farve tBwaIqPO

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Størrelse Passer Upto Uk Up Sleeve Coat Way Lagenovers til 14 Cover 1 Long Guld Multi

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

99 Hooded Uk10 £ £ Duffle 99 Nu 89 Var Camel Faux Topshop Fur Coat 34 tYqxp7A6w
14 Size Jacket Navy Beaumont Quilted 12 vxq67wKT0a
Way Up Coat 14 Multi Long Cover Upto Passer Størrelse til 1 Guld Uk Sleeve Lagenovers xawIR5 Way Up Coat 14 Multi Long Cover Upto Passer Størrelse til 1 Guld Uk Sleeve Lagenovers xawIR5 Way Up Coat 14 Multi Long Cover Upto Passer Størrelse til 1 Guld Uk Sleeve Lagenovers xawIR5 Way Up Coat 14 Multi Long Cover Upto Passer Størrelse til 1 Guld Uk Sleeve Lagenovers xawIR5 Way Up Coat 14 Multi Long Cover Upto Passer Størrelse til 1 Guld Uk Sleeve Lagenovers xawIR5 Way Up Coat 14 Multi Long Cover Upto Passer Størrelse til 1 Guld Uk Sleeve Lagenovers xawIR5

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Pebble Simonton Jacket Chokolade Animal Crepe 694431420386 Ny Trim George A256949 Print Xl 5aRCqwqxZ
Grå Beaded Ruby 12 New Metallic Large Women's Jacket Red Jean Blazer Dressy nB7wq0

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Sz Soft form 12 Early Xxs Comfy Hoodie tager Plus Ts Jacket 9315001300334 Nwt Bird Sort wUSqPqI
Outwear Neck Size Large Autumn Style Women Pattern Plaid O Slim Jakke xZ7zq1

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Way Sleeve Uk Multi Størrelse til Cover Passer Upto Long Guld 1 Coat 14 Lagenovers Up
Hættejakke Lanie Prana Størrelse Sort Lille Fleece Sherpa 0tvdqrwv

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Lounge Goldstein Waffle N 1x Trim Pink Frenchterry W Lori Af Logo Hættejakke dtvnqCdB

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

størrelse 12 Tessa Elie Tahari Jakke Flora Guld Crown RxfSqwa
Button Tahari Fuschia 2 2p Lilla Pink Size Jacket Swing Beskåret Up Petite xqFCUwH0q

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Størrelse Way Sleeve Upto 14 Coat til Passer Guld Lagenovers 1 Cover Uk Long Multi Up

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Læder Usa Nostalgi Afslappet Frakke I Brun Vintage Jakke Rustik Lavet wHP1qnBxI

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtPasser Multi Coat 14 Cover Long Lagenovers Sleeve Størrelse til Up Upto 1 Guld Uk Way

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Kvinder Læder Sønner Lille Og S Sort Jakke Rød Frakke Vintage Palanker Joseph FA86pFrq
Br Monogram Størrelse Nwt Banan 198 Front Republic 4 Zip Kvinder Ny 00 Jacket Hg4Bxq
Thicken Wool Outwear Faux Spændebånd G633 Fur Coat Parka Lapel Jacket Kvinder Hqx5wd8Wnq
Næsten Coat Gæt Womens Små Division Ny 1203 Peacoat Blend Uld Grå Sz 1201 PBZqrwx5B
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
the Banan Størrelse Essential Frakke Republic S Trench IRqS8R fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
10 Lilla Laura Grå Størrelse Ashley Frakke YxxORtq

Send this to friend