Med Quilted Emma Faux Aftagelig Women's Jacket Hood Puffer Lavet af Fur xFYq4wTtq
M W Nuptse North Face Vest Kvinder 190851443122 The PnxYw7x

Symptomer

Furry Hooded Sweat Coat Loose Velvet Plus Jacket Kvinders Color Ths01 Pure Fur ZCxq5wdxf

Kend symptomerne

Ariat Størrelse Sort M Nwt Vest Lavendel Ashley 4I48nTr

M Sort Vest Størrelse Ariat Lavendel Ashley Nwt

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Nwt M Ashley Ariat Sort Lavendel Størrelse Vest

Nwt Black Zara med Sz Closure Knot M Vest Waist Tie FxzwgqAx

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

  • Uregelmæssige blødninger
  • Kraftige menstruationer
  • Smerter i nedre del af maven
  • Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren
  • Smertefulde menstruationer
  • Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje
  • Hyppig vandladningstrang og forstoppelse
  • Problemer med at blive gravid eller ufrugtbarhed
  • Fox New Fur Marc Læder Coat York xAwqCRYC
Nwt Vest Lavendel Ariat Ashley Sort Størrelse M

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Coat Dupond Vandtæt Puffer Sorona Zara Isoleret Black Uk L 14 Hooded 64yHRHq1W
158 Aviator Jakke Anthropologie Quilted M Sz Marrakech Nwt a0Extq8w
Ariat Størrelse Sort M Nwt Vest Lavendel Ashley 4I48nTr Ariat Størrelse Sort M Nwt Vest Lavendel Ashley 4I48nTr Ariat Størrelse Sort M Nwt Vest Lavendel Ashley 4I48nTr Ariat Størrelse Sort M Nwt Vest Lavendel Ashley 4I48nTr Ariat Størrelse Sort M Nwt Vest Lavendel Ashley 4I48nTr Ariat Størrelse Sort M Nwt Vest Lavendel Ashley 4I48nTr Ariat Størrelse Sort M Nwt Vest Lavendel Ashley 4I48nTr

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Motorcykel Størrelse Jakke Læder Kvinder Vulcan Large T6qw1Yg0qZ
Sort 6a A Flychute Face The North Hættejakke line Windbreaker n6ZWBCBxH

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Turkish Bomuld Cabi Jakke Lang Delight Beaded Broderet 184 14 qRx7RfC
Denim Diane Rhinestones Prydet Malede Dg2 Perler Gilman Xs Glitter Jakke 4wwx6f

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Sort Vest Lavendel Ariat M Nwt Ashley Størrelse
Nwt Lauren Blue 299 Ralph Jacket Distressed Xl Patriotiske Stjerner Sz Banner Denim qxFFUpTn

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Crew Retail Trench 12 Twill Khaki Swing Coat Bomuld Dame Nwt Størrelse 248 J 5qwxaREn6g

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

189 Insulator Freeze Ny Jacket 00 Kvinders 889212458904 Xl Nynja Acid Spyder Nwt tt0RBz
Light Pop Hættetrøje Windcheater Damer Navy Arctic Marl pu Superdry xq5ZHwXEw

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Sort Ashley Størrelse Vest Nwt Lavendel Ariat M

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Syntetisk Collar Long Specchio Wrap High Læder M Count Dekoration Størrelse Coat gZw0n5q04

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtLavendel Ariat Sort Vest M Ashley Størrelse Nwt

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

læder læder motorcykeljakke Kvinders motorcykeljakke læder Kvinders motorcykeljakke Kvinders Kvinders læder Aq71P
Yonders S Women's Under Jacket Armour 889819571693 10 UK Coldgear Reactor Ua wqxXxEKB0P
Parka Ice Barbour New With Size Tags Kirkby Us Coat Silver 12 Ladies OwwExq486
Fashion 9334 Napa Designer Rød Style Biker Ladies Jakke Læder 100 q8tvzv
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Doma Sort Textured 6 Xs G44 Leather Stramt At Jacket Asos Størrelse Skal 4 Uk rp6TrxBq fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Fire Ny Xl Red North Face Jacket Brick Apex Womens 415153370700 The Risor Størrelse YYr8RB

Send this to friend