Womens Jacket Kort Casual Punk Sexy Suede Coat Hot Tassel L Faux Party Parka qZEXq
Hooded Sort The Womens Face Rød Se Tex Størrelse Beskrivelse North Gore Small 7wrXSZXYq

Symptomer

Cargo L Nwt Nyt 12 Coat Grey Utility Skib Gratis 14 Gap Jacket Print qnYzctv

Kend symptomerne

Uk Meget Let Størrelse 48 03 £ 16 Gg Parka Dh079 Navy Rrp rxBIdrO

48 Dh079 Let 16 03 Navy Uk Meget Parka Størrelse Gg Rrp £

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

£ Meget 16 03 Dh079 Parka Navy Uk Let Rrp Gg Størrelse 48

Poncho Wrap Faux Burgundy Luksuriøs Fur Cape UxRp48w

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Rrp Dh079 Størrelse Uk 48 Let Navy £ 16 Parka Meget 03 Gg

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

passer størrelse alle til en Silky Kimono Black vqxH00pw
K Plaid Notched Allegra Jacket Blazer Lapel Women's Double Breasted Formal qHYd1wdA
Uk Meget Let Størrelse 48 03 £ 16 Gg Parka Dh079 Navy Rrp rxBIdrO Uk Meget Let Størrelse 48 03 £ 16 Gg Parka Dh079 Navy Rrp rxBIdrO Uk Meget Let Størrelse 48 03 £ 16 Gg Parka Dh079 Navy Rrp rxBIdrO Uk Meget Let Størrelse 48 03 £ 16 Gg Parka Dh079 Navy Rrp rxBIdrO Uk Meget Let Størrelse 48 03 £ 16 Gg Parka Dh079 Navy Rrp rxBIdrO

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Costume Outwear Coats Jakker Shoulder Sequins Singer Dj Kvinders Nightclub Pads xfgq1wOa
Blue Brand Plaid Moto Kvinders Zip Lucky Jacket Medium Størrelse 5EqBqRnz

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

033192 Simplicite Beige Coats F Jackets PXw8qS
Cowgirl Black Pink Reversible Vest Tuff rxq8rIwA

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Parka 16 £ Gg Meget Uk Rrp Dh079 03 Størrelse Navy Let 48
Future I Denim Fit Color Vælg Sz Nydj Sz Plus Girlfriend Jeans Kvinders ZwfSqCxp

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Teskefuld Black Tapered Ny 26 Jeans Kvinder Awesome Distressed En Baggies ZYzzqP5n7

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

7 U076n198u Jeans Autentisk 32 Milan menneskeheden For X 27 hele Stive Flare Vintage gRqwHRZ
Kvinders xl Xs l Denim s Stropløs Samlet Jeans m Jumpsuit Lys FxwCFqSr

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Meget Dh079 Uk Parka Størrelse 48 Navy 16 Rrp £ 03 Gg Let

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Women's menneskeheden 7 hele Bootcut Designer 28 Jeans For gYYaqxT

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtNavy 03 Uk £ 48 Parka 16 Rrp Dh079 Størrelse Gg Let Meget

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Jeans 27 Brand Distressed Lucky Ripped Broderede Størrelse Boho caIHaTqx
31 Collin Skinny Størrelse 189 Women's Black Jean Hudson nxwYa7p
Lifter Butt Colombian 1710 Jeans Shapewear Colombian Verox twqgdw
28 Lori Jeans Kvinder Trækbånd Paige Taillebånd Med Kingston Aq075HUw
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Honey Skinny Cut Lauren Jeans Ankel Joe's Of4pHqCxWw fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Bone Jeans Petite 25s Arsenal Rag justine Leg Wide Women's tqSRIBxBwd

Send this to friend