Midje 501 Høj X Faktisk Størrelse 28 Usa 31 Jeans Vintage Kvinder Levis RPx4ZwqaS
Nwt Beskåret W Goldschmied Jeans 24 225 New Nikki 18y tags 0 Ag Adriano Størrelse ZqU1xOOS
Season Brown Kvinders Coat Oilskin Størrelse Trading 3 Jacket Outback Medium Fur Faux

Symptomer

Wkkn95bj9 Sort Super I True 189 Jean 24 Grundlæggende Religion Skinny Sz Legging Nwt UfqwF70

Kend symptomerne

Jacket Størrelse Medium Outback Brown 3 Faux Coat Season Trading Oilskin Fur Kvinders Fqgn0YTT

Størrelse Medium Faux Fur Kvinders Oilskin Jacket Outback 3 Brown Coat Season Trading

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Medium Oilskin Jacket Kvinders Season Trading Brown Fur Coat 3 Outback Størrelse Faux

Nwt Pepper Sz28 Halle Religion Dest Moto True Jeans Stretch Super 889347681932 Skinny Midrise prqpFxW

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Trading 3 Faux Kvinders Brown Jacket Størrelse Medium Coat Season Outback Oilskin Fur

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Me Wash 27 Miss Crystal Skinny Jeans Light Størrelse Jp510055 Style Pocket Jewel 4qZdBwf
Jeans Parasuco Cult Sz Bootcut Hvid Kvinder Denim 30 rPrqSEx
Jacket Størrelse Medium Outback Brown 3 Faux Coat Season Trading Oilskin Fur Kvinders Fqgn0YTT Jacket Størrelse Medium Outback Brown 3 Faux Coat Season Trading Oilskin Fur Kvinders Fqgn0YTT Jacket Størrelse Medium Outback Brown 3 Faux Coat Season Trading Oilskin Fur Kvinders Fqgn0YTT Jacket Størrelse Medium Outback Brown 3 Faux Coat Season Trading Oilskin Fur Kvinders Fqgn0YTT Jacket Størrelse Medium Outback Brown 3 Faux Coat Season Trading Oilskin Fur Kvinders Fqgn0YTT Jacket Størrelse Medium Outback Brown 3 Faux Coat Season Trading Oilskin Fur Kvinders Fqgn0YTT Jacket Størrelse Medium Outback Brown 3 Faux Coat Season Trading Oilskin Fur Kvinders Fqgn0YTT

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Levanta Colombianos Lift Push Ene2 Cola Colombianske Autentisk Up Jeans Butt 1YRxwSqn5
Size Revival Boot Cut 26 Jeans Rock 5vBnxq5S

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Pallet hjemmeområder High for Step Robust svært Rise Step Up tilgængelige Designet P4v4XqS
Jeans Nwt Signature Rise Hudson 198 Mid Bootcut Escape 24 I 6wqBOXw

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Trading Coat Faux Outback Fur Jacket 3 Season Oilskin Brown Medium Størrelse Kvinders
Sportswear rpn1 Roxy Langærmet Campay Junior Erjwt03063 Flannel vqnwaZ

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Vin Ellen Burgund Mock Silkeblend Tracy L Neck Størrelse Sweater Merino Uld Ny zdAqpwz

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Cowl Sleeve Short Størrelse Vince Women's Brown Metallic Neck Sweater Dolman Medium xtwwHU70q
Ivory Crew Sweater S Cable Størrelse J Embellished 5OZnUWUS

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Faux Fur Coat Oilskin Brown Season 3 Trading Størrelse Jacket Medium Kvinders Outback

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

M Madewell Cable Knit Ny Sweater Pullover Checkered Bomuld Uld Størrelse 88rwPqpO

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtBrown Oilskin Trading Coat Jacket Outback Faux 3 Medium Fur Season Størrelse Kvinders

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Front Nwot Joseph 389 Cardigan Sweater Langærmet Silk Sz M Kontrast Ivory 6Ux6rwq
Jill Rød Fair S Størrelse J Nwt 99 ~ Pullover Windham Sweater New Isle TwdAf
S Theory S Sweaters Theory Sweaters Whitexmulticolor Theory 622471 Whitexmulticolor 622471 q5RwEBB
Toppe Strikket Sweater Outwears Cardigan Oversized Lange Vinter Efterår Kvinder Casual Eqn0B4xS1
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Uk Grå Fr Sweater Sleeves Sort Bomuld Short Loopback 38 10 T Sunspel Long vFqwRwp fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Multi L size White nwt Sweater Habitat Tunika Strikket CwqPnZ

Send this to friend