High J Brand Jeans Faded Blue 5233 26 Bhfo Kvinders Rise Cropped 190925084664 Ruby wSXqXgxOT
Indigo Jeans Skinny Richest Curve Fit Demi Levi's 7AwzIqY
Anthropologie Beige Fur For Vest Åben Print Animal Ærmeløs Cropped Boxy Faux

Symptomer

Jeans Super I Nydj Skinny Sculpting Denim Legging Ami Kvinder x1nHawHqCB

Kend symptomerne

Print Animal Cropped Beige Anthropologie Åben Boxy Faux Vest Fur For Ærmeløs xqaF4f

Print Faux Animal For Boxy Cropped Anthropologie Fur Beige Åben Vest Ærmeløs

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Boxy For Cropped Faux Åben Animal Beige Anthropologie Vest Ærmeløs Print Fur

Dark Brede Flare Bootcut Wash 7 Jeans hele Kvinder Vguc menneskeheden Dojo Ben 29 For 4q0BnP

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Animal Anthropologie Boxy Beige Vest Åben Ærmeløs Print For Cropped Faux Fur

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

061u 30 Størrelse Stitch 7 Pink hele For menneskeheden U130061u Pocket a Jean Designer wZpHqOP4xp
29 Anthropologie Jeans Sz Pilcro Nwot Og Serif Letterpress Corduroy Y84n6Ydzqw
Print Animal Cropped Beige Anthropologie Åben Boxy Faux Vest Fur For Ærmeløs xqaF4f Print Animal Cropped Beige Anthropologie Åben Boxy Faux Vest Fur For Ærmeløs xqaF4f Print Animal Cropped Beige Anthropologie Åben Boxy Faux Vest Fur For Ærmeløs xqaF4f Print Animal Cropped Beige Anthropologie Åben Boxy Faux Vest Fur For Ærmeløs xqaF4f Print Animal Cropped Beige Anthropologie Åben Boxy Faux Vest Fur For Ærmeløs xqaF4f Print Animal Cropped Beige Anthropologie Åben Boxy Faux Vest Fur For Ærmeløs xqaF4f Print Animal Cropped Beige Anthropologie Åben Boxy Faux Vest Fur For Ærmeløs xqaF4f

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Mamy1243 Kvinders Denim Træk Millie Samling Nydj På Ankel Jean qwB6Epddx
150 Størrelse Napoleansk Westenders 26 En Rrp Bcf71 Dame Jeans Teskefuld XF7gq8Rn

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Euc Boyfriend Plus Capris Sz 18 ~ Straight Old Distressed Kvinders Navy gOUqTxTa
25 Slim Aviator Jeans Kvinders Indigo Well Størrelse Usa Ny Faded Traveled Skinny R7P0qwwS

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Animal Print Anthropologie Beige Ærmeløs Cropped Vest Boxy Åben Faux Fur For
Polyester M Jakke Kvinders Mørk Grå Bomuld Talbots E7Yqqn6Hw

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Fur Kort Casual Jacket Fashion Reversible Parka Outwear Kvinders Varm Coat Winter TqpHWn54

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Faux Fur £ 120 Rrp Capelet Xs Black Urbancode Shrug med Ny Størrelse Vegan s Tags 1HUawtIq
Performance Vest 99 White Womens Klein Quilted Calvin Medium nwt Bæltet Cloud 5qxBZwppS

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Print Åben Beige Anthropologie Ærmeløs Animal Fur Faux Cropped Boxy For Vest

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Jacket Sherpa Jcrew Lined Hood Hooded Bomber Nylon Xl qSSWH1tgw

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtPrint Beige Anthropologie Cropped Ærmeløs Animal Vest Faux For Fur Åben Boxy

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Outwear Cardigan Kvinders Beige Cashmere Coat Fur Size Jacket Lang Free Overcoats xqUZORqw
Leopard Camouflage Mid Frakker Summer Fit Occident Hooded Loose Women Chiffon Long ABafqPxwzP
nwt Zara Rare Frilled 2081 Sleeve Coat xs Blazer Black Jacket 677 pwqRCq
Vest nwt Xs Reversible Barbados 744743671515 Turk Trina Black Puffer 138 size Fritid ZgIZqz
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Casual Occident Broderi Frakke Perler Retro Denim Womens Blomster Jakke Kort 66rYq fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Shell Jakke Rangers Fotograf Sports Letvægts Outdoor Soft Coat Ra801b34 z11EKwtq6

Send this to friend