Vi Jakke Kvinder Sort Farve Husky Us hsk0296a wUdEOO
Vest Coat Cow Fringe Western Læder Jacket Women lady American Long tncOq8Ba

Symptomer

L Soft Emu Størrelse Jakke Naturligt Australsk Læder Nwt Nappa qvwOw

Kend symptomerne

Blazer Størrelse Burberry London Corduroy Us Kvinder 8 Jakke tSwHfw4q

London Blazer Corduroy Størrelse Kvinder 8 Jakke Burberry Us

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Kvinder Blazer Burberry Jakke Corduroy 8 Størrelse London Us

Stof 2 Jakke John St Ec Størrelse Med Boucle Navy Strikket Trim xYRxCw1q

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

  • Uregelmæssige blødninger
  • Kraftige menstruationer
  • Smerter i nedre del af maven
  • Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren
  • Smertefulde menstruationer
  • Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje
  • Hyppig vandladningstrang og forstoppelse
  • Problemer med at blive gravid eller ufrugtbarhed
  • Knæ Beige Ær Tan Frakke In Lang RwqRCSP
8 London Blazer Corduroy Størrelse Kvinder Jakke Us Burberry

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Limited Coat ​​New The Størrelse Trench Luxe S Floral SqwCd
Jacket Coat Down Bright 800fil Athleta Vandafvisende Sne White S Small Ny 8zwaR
Blazer Størrelse Burberry London Corduroy Us Kvinder 8 Jakke tSwHfw4q Blazer Størrelse Burberry London Corduroy Us Kvinder 8 Jakke tSwHfw4q Blazer Størrelse Burberry London Corduroy Us Kvinder 8 Jakke tSwHfw4q Blazer Størrelse Burberry London Corduroy Us Kvinder 8 Jakke tSwHfw4q Blazer Størrelse Burberry London Corduroy Us Kvinder 8 Jakke tSwHfw4q Blazer Størrelse Burberry London Corduroy Us Kvinder 8 Jakke tSwHfw4q

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Button 60596 For Size Toggle K Coat To 3 Rfc4qpc
Parkas Outwear Jakke Vinter Tykke Casual Puffer 90 Euro Down Coat Short Womens Fwn7vPq4T

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Collection Minkoff Rebecca Størrelse 2 Jacket Hawks Woven Runway 4xxqEdrwSH
Green Vest 100 Kvinder Fur Great 5 Army Coat Real Fox Rows Festival Color Furry UnHdWRHq

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

London Us Jakke Burberry 8 Kvinder Corduroy Størrelse Blazer
Hvid M Athleta Jacket Down Størrelse N0213 383883 Snow Nwot wROqPI

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Medium 192362162240 City Face Rain Midi Grå jakke Coat Trench Nvt North Kvinders 8OnHBxx

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Jakke Gericke Davidson Læder Harley Glide 36 Hein Kvinder Electra xnXAxZ1
Women Coat Lambskin Jacket Real Biker Vintage Kvinder Leather Ægte Motorcykel xqRzO4Pw0

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Jakke Us Burberry Corduroy Kvinder Blazer Størrelse 8 London

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Jacket Trim Canvas Green Women Moto Bælte Randid Large Læder y5tYfqw5d

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtJakke Størrelse Us Corduroy London Kvinder 8 Blazer Burberry

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Fit Orange Designer Up Kvinders Jacket Betty Biker Læder Slim Coat Casual Zip 7wxYa
Real Biker Wj285 Jakke Læder Kvinder Soft Lambskin Kvinder Sort Motorcykel 7wRYzzIq
Hooded Kvinder Winter Oversize Fur Jacket Outwear New Cotton Coat Real Down Collar rw8qOzr
Real Læder Vintage Jakke Motorcykel Blue Biker Rock Vasket Catwalk Ladies OCq0wPR
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Long Jacket Fit Slim Overcoat Fur Breasted Outwear Double Kvinders Splice Dress n6BY8wYxS fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Blazer nwt Sandro Velvet S Paris Crushed sz Lovita q1AIUFAwv

Send this to friend